MENIU

Mutu ar putea pleca de la Fiorentina în ianuarie

Foto: www.stefanoborgi.it

Adrian Mutu nu se mişcă de la Fiorentina. Cel puţin până în ianuarie 2010. Este declaraţia dată de impresarul Ioan Becali unui post de radio din Italia, după ce presa italiană a scris marţi că oferta ruşilor de la Zenit Sankt Petersburg pentru internaţionalul român s-a dublat.

"Lui Mutu îi este bine la Florenţa, unde are un contract bun, dar dacă în ianuarie vom primi o ofertă interesantă atât pentru jucător, cât şi pentru club o vom analiza împreună. Acum, însă, important este să se termine bine povestea cu amenda şi ca el să revină la cel mai bun nivel", a spus Becali pentru Radio Fiesole.

"Adrian a primit bine vestea privind suspendarea temporară a deciziei TAS (n.r. - privind plata a 17 milioane de euro daune către Chelsea), dar nu este vorba de o decizie definitivă. Vom vedea la finalul lunii noiembrie ce se va întâmpla", a completat Giovani Becali.

Clubul Chelsea a solicitat despăgubiri după ce l-a pierdut gratis pe Mutu pentru că i-a reziliat contractul ca urmare a faptului că a fost depistat pozitiv cu cocaină. Pentru această infracţiune, Mutu a fost suspendat, în toamna lui 2004, pentru şapte luni, iar în perioada în care a stat pe bară a semnat, ca jucător liber, cu Juventus Torino. Ulterior, Chelsea a înaintat cazul la FIFA, solicitând despăgubiri, iar forul mondial a dat dreptate clubului englez, stabilind că românul trebuie să plătească daune de peste 17 milioane de euro. TAS a susţinut hotărârea FIFA, iar Mutu a atacat decizia la Tribunalul Federal Elveţian, care luni a suspendat temporar executarea deciziei.

Acum, Chelsea trebuie să prezinte în luna noiembrie un document prin care să explice de ce ar trebui să primească daune de la Mutu, iar apoi, spre sfârşitul lunii, Tribunalul Federal Elveţian va decide dacă menţine decizia TAS sau dacă o anulează. În acest al doilea caz, dosarul s-ar întoarce la TAS, care va trebui să reanalizeze cazul.

Potrivit Corriere dello Sport, este posibil, însă, ca în noile condiţii Mutu şi Chelsea să ajungă la un acord în afara instanţei.