MENIU

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc sfârşitul Ramadanului

Foto: REALITATEA.NET

Duminică a fost o zi de mare sărbătoare pentru fiecare al şaselea locuitor al planetei. Sfîrşitul postului Ramadanului este celebrat cu rugăciuni urmate de distracţie şi mese îmbelşugate în întreaga lume musulmană.

Peste un miliard de credincioşi musulmani au ascultat la rugăciunile matinale mesaje de pace - mai puţin, poate, în Iran, unde ayatollahul Khamenei a vorbit în predica sa despre "cancerul sionist care devorează lumea islamică".

Marile bulevarde din Cairo, Damasc sau Mecca au fost neîncăpătoare pentru milioanele de credincioşi care încheie, astfel, o lună de post. În Grecia, unde biserica ortodoxă nu e separată de stat, dar unde trăiesc peste 700.000 de musulmani, rugăciunile au fost intonate pe esplanada stadionului Olimpic. Liderii musulmani din Grecia au cerut, cu această ocazie, statelor islamice să pună presiune pe guvernul elen pentru a obţine construirea de aşezăminte musulmane.

"Vrem să trăim în Grecia, dar nu există aici o moschee sau vreun cimitir pentru musulmani. Cu toate acestea, oriunde există greci, că e ţară musulmană sau non-musulmană, aceştia au bisericile, cimitirele, şcolile şi toate cele necesare comunităţii lor", spune liderul musulmanilor atenieni. 

Mai multe articole despre:
musulmani post Ramadan