MENIU

Muncitorii imigranţi din Rusia sunt agresaţi şi exploataţi

Foto: uzbekistan.neweurasia.net

Muncitorii imigranţi din Rusia nu-şi primesc salariile, sunt ameninţaţi şi abuzaţi de poliţie, iar criza economică din prezent le face viaţa şi mai grea, potrivit unui raport al Human Rights Watch, publicat marţi.

Milioane de imigranţi din fostele republici sovietice, sărace, au venit în Rusia, dar guvernul nu reuşeşte să-i protejeze de angajatorii lacomi şi de oficialii corupţi, potrivit unui raport al Human Rights Watch. Muncitorii imigranţi sunt abuzaţi şi acuzaţi pentru situaţia economică din Rusia.

Raportul se concentrează pe muncitorii din construcţii, unde sunt angajaţi 40% dintre cei circa nouă milioane de imigranţi care lucrează în Rusia. "Fără acţiuni urgente, muncitorii imigranţi din domeniul construcţiilor vor fi şi mai vulnerabili la abuz, atât din partea angajatorilor, cât şi a altora care vor să facă din imigranţi ţapi ispăşitori pentru problemele economice ale ţării", a spus autorul raportului, Jane Buchanan.

Autorii raportului au discutat cu 146 de muncitori din construcţii, care au spus că sunt obligaţi să doarmă pe podeaua unor rulote murdare, să lucreze fără echipament de siguraţă şi în unele cazuri au rămas şi neplătiţi. Jumătate de milion de persoane din Rusia şi-au pierdut slujbele în decembrie, ţara fiind lovită de cea mai gravă criză economică din ultimii zece ani.

Mai multe articole despre:
Rusia muncitori Human Rights Watch abuzuri