MENIU

Mulţi dintre foştii demnitari nu vor să plece din casele de protocol

Foto: Realitatea TV

Nu mai sunt demnitari, dar locuiesc în continuare în case de serviciu sau de protocol ale statului. Unii, cum e cazul fostului ministru Georgiu Gingăraş, au pus casa statului la dispoziţia copiilor. Locuinţele pe care nu vor sa le părăsească mulţi dintre foştii demnitari aparţin Regiei Protocolului de Stat, care acum se află în situaţia de a nu mai avea nici o casă liberă pentru premierul Emil Boc. Şeful executivului locuieşte într-un apartament de pe Calea Victoriei care aparţine Partidului Democrat Liberal.

Eugen Nicolăescu, fostul ministru al Sănătăţii, stă într-o locuinţă a RA-APPS de pe strada Polonă, despre care nu vrea să vorbească.

Un alt fost ministru al cabinetului Tăriceanu care trebuie să părăsească locuinţa primită de la RAPPS este Karoly Borbely care a condus Ministerul Comunicaţiilor. Nici Georgiu Gingăraş, fost ministru al sportului în guvernul Adrian Năstase nu a predat locuinţa de serviciu pe motiv că fiica sa locuieşte acolo.

"Acel apartament este într-o scară de bloc, care nu a avut nimic şi a trebuit să îl aranjez. Adică, dacă eu găseam un apartament mobilat şi veneam numai cu vesela şi cu hainele era normal, şi se termina mandatul, plecai. Aşa am zis: "Lăsaţi-mi copilul să îşi termine studiile" şi aşa că se interpretează în fel şi chip", a declarat  Georgiu Gingăraş.

Sunt şi foşti demnitari care justifică păstrarea casei de la RAPPS prin faptul că se judecă cu statul fie pentru acea locuinţă, fie pentru funcţia din care au fost eliberaţi. Fostul procuror general al României, Tănase Joiţa, nu mai are de ani de zile o funcţie publică, dar refuză să predea casa.

"E in curs de judecată, e pe rolul instanţei, deci nu avem ce să comentăm. Până la rămânerea definitivă a unei hotărâri, nu se poate discuta nimic", a precizat Tănase Joiţa.

În proces pentru fosta funcţie se află şi Vasile Cepoi, fost director al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

După încheierea mandatului, demnitarii trebuie să părăsească locuinţa dată de RAPPS în maximum două luni. Pentru membrii Guvernului Tăriceanu termenul a expirat vineri.  

Mai multe articole despre:
locuinţe demnitari RAPPS