MENIU

Mugur Ciumăgeanu este specialistul REALITATEA.NET în psihoterapie

Mugur Ciumageanu - specialistul REALITATEA.NET in psihoterapie

Mugur Ciumăgeanu este un hibrid psi – în acelaşi timp absolvent de studii medicale (în 1996), de psihologie (în 2002), precum şi psihoterapeut specialist şi formator în psihoterapie cognitiv-comportamentală.

În 2002, Universitatea de Medicină şi Farmacie “Victor Babeş” din Timişoara  i-a acordat titlul de doctor în medicină pentru o lucrare în domeniul psihiatric.

Mugur Ciumăgeanu a activat în numeroase proiecte ne-guvernamentale în câmpuri variate cum ar fi educaţia pentru sănătate, dezvoltarea rurală, facilitare comunitară, combaterea violenţei domestice şi dezvoltarea de servicii pentru grupuri defavorizate.
După mutarea în Bucureşti, implicarea ne-guvernamentală s-a centrat pe participarea la programe anti-discriminare (în favoarea minorităţii rroma, a comunităţii LGBT, a persoanelor cu probleme de sănătate mintală), precum şi pe derularea unor programe care vizează dezvoltarea de servicii psiho-sociale.

Mugur Ciumăgeanu a lucrat ca rezident psihiatric şi apoi ca psiholog clinician în spitale psihiatrice din Franţa şi România. În 2006 a preluat conducerea Centrului Naţional de Sănătate Mintală, înfiinţat cu scopul de a coordona reforma serviciilor publice de sănătate mintală din România.
Din 2008, Mugur Ciumăgeanu a părăsit sistemul public şi actualmente lucrează ca psihoterapeut autonom şi în domeniul formării profesionale de psihoterapie, precum şi ca expert în proiecte ale unor organizaţii de drepturile omului cum ar fi Agenţia de Monitorizare a Presei (ActiveWatch) sau Salvaţi Copiii.

Pe parcursul ultimilor ani şi-a adus contribuţia la îmbunătăţirea suportului legislativ în favoarea persoanelor cu probleme de sănătate mintală, a contribuit la formarea profesioniştilor din sistemul public psihiatric, precum şi a viitorilor psihoterapeuţi cognitiv-comportamentali.

Citeşte şi Specialiştii REALITATEA.NET: Consultaţii la tine acasă, pe Internet