MENIU

Moussavi spune că este pregătit să devină martir

Foto: payvand.com

Mir Hossein Moussavi le-a spus sâmbătă susţinătorilor săi că este pregătit să devină martir.

"Într-un discurs în sud-vestul Teheranului, Moussavi a spus că este pregătit să devină martir şi că va continua pe calea sa", a declarat un aliat.

Mir Hossein Moussavi le-a cerut iranienilor să organizeze o grevă naţională, dacă va fi arestat, a declarat un martor ocular.

"Adresându-se susţinătorilor la Teheran, Moussavi a cerut poporului să intre în grevă naţională, dacă va fi arestat", a spus sursa. 

Mir Hossein Moussavi a spus într-o scrisoare adresată Consiliului Gardienilor că fraudarea alegerilor prezidenţiale a fost planificată cu luni în urmă.

El a insistat din nou ca rezultatul alegerilor să fie anulat. "Aceste măsuri de fraudare a alegerilor au fost planificate cu luni înainte de vot...având în vedere toate încălcările...alegerile ar trebui anulate", a scris Moussavi.

Consiliul Gardienilor s-a declarat anterior dispus să numere din nou 10% din voturi "la întâmplare", în urma contestărilor legate de alegerile prezidenţiale din 12 iunie, relatează AFP.

"Consiliul Gardienilor nu este obligat, din punct de vedere legal, să facă acest lucru, dar suntem dispuşi să renumărăm 10% din voturi, la întâmplare, în prezenţa reprezentaţilor celor trei candidaţi învinşi", a spus un purtător de cuvânt.