MENIU

Most Wanted: Mihai Necolaiciuc era primul pe lista românilor care reuşesc să fenteze autorităţile

Foto: www.politiaromana.ro

Fostul director al CFR Mihai Necolaiciu era primul pe lista românilor care reuşesc să fenteze autorităţile. Cei acuzaţi de infracţiuni economice de pe lista "MOST WANTED" au produs prejudicii de peste 1800 de miliarde de lei vechi.

Cap de lista este fostul director general de la CFR, Mihai Necolaiciuc. El e acuzat că a adus compania în pragul falimentului, după ce a tocat 1700 de miliarde de lei vechi. Cam 40 de milioane de euro în prezent. După care, când a venit timpul să dea socoteală, a dispărut. Autorităţile au aflat că Necolaiciuc ar fi în Florida, în Statele Unite, cu o viză turistică pe zece ani.

Un alt urmărit general de pe lista "Most Wanted" este Nicolae Popa, fost director al SOV Invest. El a fost condamnat la 18 ani de închisoare în dosarul privind prăbuşirea Fondului Naţional de Acumulare. Popa are la activ un prejudiciu de 50 de miliarde de lei vechi, adică aproape 12 milioane de euro. Poliţia ştie vag că Popa ar fi în Suedia unde ar avea un restaurant.

Severin Tcaciuc este urmărit internaţional pentru o pagubă de 100 de miliarde de lei vechi, adică vreo 23 de milioane de euro. Tcaciuc este eroul uneia dintre cele mai discutate dispariţii, chiar de sub nasul poliţiştilor care urmau să-l aresteze. Achetatorii l-au reperat pe fostul om de afaceri în Austria încă din 2004 şi tot fac cereri de extrădare. Anul trecut, el a avut chiar curajul să se adreseze misiunii diplomatice române din Viena pentru că voia să-şi schimbe documentele.