MENIU

Monica Macovei susţine că nu i s-a făcut vreo propunere pentru funcţia de premier

foto: NewsIN

Europarlamentarul PD-L Monica Macovei, al cărei nume a fost vehiculat în presă că ar putea fi a doua nominalizare pentru funcţia de premier, a negat sâmbătă că i s-a făcut vreo propunere în acest sens şi a refuzat să facă alte comentarii.

Întrebată dacă ar i s-a făcut vreo propunere pentru a fi desemnată pentru funcţia de premier, Macovei a răspuns că nu. "Nu şi am spus că nu doresc să comentez acest subiect. Avem un premier desemnat, care este un om extraordinar, ca moment, pentru România, un om care lucrează de 10 ani cu Banca Naţională, care a fost în board-ul FMI, mie asta mi se par lucrurile pe care trebuie să le spunem de 1000 de ori pe zi", a mai afirmat europarlamentarul PD-L.

"Numai preşedintele poate propune candidatul de prim-ministru, nu un grup de parlamentari, vreau să se înţeleagă acest lucru. Rolul Parlamentului acum este să voteze în orice fel doreşte cabinetul propus de premierul desemnat", a adăugat Macovei.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat sâmbătă, la Craiova, că echipa propusă de Lucian Croitoru este o variantă care şi-a maximizat şansele de a trece de Parlament, conţinând tehnocraţi, dar şi oameni politici PDL, fiind nevoie de susţinerea "celui mai mare partid" din Legislativ.

"Sunt şi câţiva tehnicieni, dar este evident că Guvernul avea nevoie de susţinerea politică a celui mai mare partid parlamentar, PDL, pentru a avea o şansă să treacă. Cred că asta a fost formula pe care premierul Croitoru şi premierul Emil Boc au găsit-o în a prezenta o formulă guvernamentarlă maxim acceptabilă", a spus preşedintele, la Craiova.

"Este o componenţă în care cred eu sunt oameni valoroşi, problema este să mai primească şi votul de la Parlament", s-a referit Băsescu la echipa lui Lucian Croitoru. "Sper că va trece Guvernul, pentru că România are nevoie de Guvern. Dacă nu, o altă propunere", a adăugat preşedintele, fără să avanseze vreun nume.

Şedinţa reunită de plen a Parlamentului pentru învestirea Guvernului propus de Lucian Croitoru trebuie să aibă loc, potrivit Regulamentului şedinţelor comune, în cel mult 15 zile de la primirea programului şi listei Guvernului, adică până pe 7 noiembrie.