MENIU

Moartea lui Michael Jackson a devenit o afacere profitabilă pentru casele de discuri

Foto: RTV
Discurile lui Michael Jackson sunt pe cale să stabilească un record greu de imaginat

Dispariţia lui Michael Jackson a devenit o afacere extrem de rentabilă pentru casele de discuri. Mai mult, după moartea sa ar putea reveni pe linia de plutire afacerile falimentare pe care le-a lăsat în urmă.

Discurile lui Michael Jackson sunt pe cale să stabilească un record greu de imaginat pe unul dintre cele mai importante site-uri de vânzări on-line, Amazon. Primele 15 cele mai vândute produse au ajuns discurile regelui muzicii pop. Alte 4 albume alături de fraţii săi, în formula The Jackson Five, sunt pe următoarele poziţii. Discul de referinţă al lui Michael, Thirller, cel mai bine vândut album al tuturor timpurilor, apare în topul de vânzări Amazon de 3 ori: pe prima poziţie, în varianta remasterizată la aniversarea a 25 de ani, apoi în varianta remasterizată de lux şi în varianta originală, cea din 1983.

Şi retailerul HMV a raportat o creştere de cinci ori a vânzărilor de discuri semnate Michael Jacskon. Oficialii companiei se aşteaptă ca după weekend, când se face contabilizarea vânzărilor, discurile artistului american să domine clasamentul.