MENIU

Misiunea echipajului de pe naveta spaţială Atlantis poate fi urmărită pe Twitter

Foto: NASA

Mai mulţi astronauţi, dintre care un membru al echipajului navetei Atlantis care a decolat luni spre telescopul spaţial Hubble, oferă o imagine din spatele culiselor misiunii lor aproape în timp real, prin intermediul platformei de socializare Twitter.

Mike Massimo, în vârstă de 47 de ani, este unul dintre specialiştii misiunii, un veteran al spaţiului care va participa la două dintre cele cinci ieşiri în spaţiu pentru lucrări de reparaţie şi modernizare a lui Hubble. Massimo utilizase deja Twitter pentru a descrie în luna aprilie un antrenament la care a participat în Huston, pentru pregătirea misiunii.

Acesta va fi al doilea zbor în spaţiu al astronautului. Precedenta lui participare la o misiune de mentenanţă a telescopului spaţial a avut loc în 2002. Numele lui de utilizator al lui Mike Massimo în pagina Twitter este Astro_Mike (@Astro_Mike).

Ceilalţi membri ai echipajului Atlantis sunt comandantul de bord Scott Altman, copilotul Gregory Johnson şi specialiştii Andrew Feustel, Michael Good, John Grunsfeld şi Megan McArthur.

Activităţile misiunii Hubble a NASA pot fi urmărite pe platforma Twitter şi la adresa @NASA.

Mark Polansky, comandantul de bord al viitoarei misiuni ce va fi lansată în iunie pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS) îşi împărtăşeşte experienţele din timpul antrenamentelor tot pe platforma Twitter.

Potrivit unui comunicat al NASA, Polansky îi invită pe cei interesaţi să îi adreseze întrebări prin YouTube, la care va răspunde când se va afla pe orbită. Numele său de utilizator în platforma Twitter este Astro_127 şi poate fi urmărit la adresa www.twitter.com/Astro_127.