MENIU

Miron Mitrea: PSD este măcinat de politica de gaşcă

Foto: NewsIn

"În PSD ne desparte politica de gaşcă şi faptul că unii lideri consideră cariera lor politică mai importanta decât viitorul partidului. Ne desparte faptul că noi, cei din frunte, am uitat de multe ori valorile stângii. Iar tragedia nu e că unii poate nu au crezut în ele niciodată, ci că au acţionat în direcţia exact opusă acestor valori", scrie liderul PSD pe blogul său.

Miron Mitrea afirmă pe blogul său că în PSD grupurile de interese au devenit mai importante ca partidul însuşi.

"Grupurile de interese au devenit mai importante decât baza partidului. Membrii simpli de partid nu se mai aud, nu se mai văd. Se apelează la ei doar la alegeri. Politica de culise a devenit mai importanta în PSD decât politica oficială, transparentă. Combinatorii au început să ia locul competenţilor spre defavoarea partidului", a spus Mitrea.

Miron Mitrea mai afirmă că doar teama partidului de a nu fi înghiţit îi ţine pe pesedişti împreună.

"În clipa de faţă, motivul cel mai evident care ne ţine împreună este teama că am putea să fim înghiţiţi, că am putea să dispărem. Iar teama aceasta paralizează şi naşte acţiuni haotice. Nu avem liniştea şi siguranţa necesare pentru a construi strategii", mai critică fostul ministru al Transporturilor.

Mai multe articole despre:
PSD partid Miron Mitrea valori găşti competiţii