MENIU

Mircea Sandu: Mutu trebuie să se trezească, să nu se mai comporte ca un copil

Foto: NewsIn

Preşedintele FRF îl somează pe "Briliant" să ia mai în serios convocările la naţională. În noiembrie, el aşteaptă de la Răzvan Lucescu planul de "bătaie" pentru perioada următoare.

După victoria de miercuri, din meciul cu Insulele Feroe, 3-1, Mircea Sandu a afirmat că "tricolorii" s-ar fi putut impune mult mai clar, dacă ar fi jucat mai în viteză. "Am ratat mult şi am fi putut câştiga mai evident. Am jucat mai încet, probabil că i-am fi destabilizat pe feroezi dacă am fi jucat mai rapid. Oricum, ei au ieşit la joc şi astfel am avut un avantaj", a spus şeful federaţiei, la GSP TV.

Sandu a făcut şi bilanţul campaniei de calificare la CM 2010: "Am adunat numai 12 puncte, mai puţin de jumătate din cele puse în joc. Oricum, cu Răzvan avem un palmares pozitiv, dar din punctul de vedere al umilinţei din Serbia nu e chiar bine".

În luna noiembrie, preşedintele FRF aşteaptă ca selecţionerul Răzvan Lucescu să-i prezinte planul pentru următoarea campanie de calificare, cea pentru Campionatul European din 2012. "Nu putem face performanţă cu Panin şi cu Mara. În noiembrie vom avea o adunare a Comitetului Executiv numai pentru echipele naţionale. Atunci antrenorii vor trebuie să îşi prezinte planul", a spus Mircea Sandu.

Comentând situaţia lui Adrian Mutu, Sandu a spus că acesta "trebuie să se trezească", în caz contrar el riscând să iasă din circuitul naţionalei. "Nu e obligatoriu ca Mutu să vină la naţională. Nimeni nu realizează că jucătorii sunt în programul naţionalei de când s-au prezentat la selecţie şi până la finalul meciului. O să vorbesc cu Răzvan să nu le mai dea acele libere. Dacă la ora 12 Mutu era acasă, nu era nici o problemă! Sau Cristea, ce a făcut Cristea în fotbalul românesc?! Mutu trebuie să se trezească, să nu se mai comporte ca un copil. Până la urmă are 30 de ani, are un proces pe rol, are trei copii" a conchis Mircea Sandu.
Mai multe articole despre:
Răzvan Lucescu România FRF Adrian Mutu Mircea Sandu