MENIU

Mircea Sandu: Marian Iancu va fi numit persona non-grata în fotbalul românesc

Foto: NewsIn

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat miercuri că patronul lui FC Timişoara va fi numit persona non-grata în fotbalul românesc ca urmare a acuzaţiilor făcute de acesta în ultima vreme.

"FRF a făcut tot posibilul pentru a ajuta Poli Timişoara în conflictul cu FIFA, iar acest personaj numit Iancu nu îşi poate proba acuzaţiile şi va fi sancţionat. Am văzut că ei acuză şi arbitrajul. Timişoara are chiar arbitraje foarte corecte şi mă bucur. FRF a luat de multe ori decizii în favoarea Timişoarei, mă refer la comisii, iar unele sunt cu mai multe interpretări. Vezi cazul Ovidiu Petre, dreptul de participare în Liga I şi multe altele. De altfel, cazul lui Marian Iancu va fi judecat atât la Comisia de Disciplină FRF, cât şi în instanţele civile. Domnul Iancu are impresia că dacă spune că are în spate 5 milioane de bănăţeni, mâine îl vom vota la preşedinţie. Iancu va fi numit persona non-grata în fotbalul românesc, el poate să continue atunci cu înjurăturile", a declarat Mircea Sandu într-o conferinţă de presă.

Sandu a mai declarat că şi-ar dori ca Timişoara să îşi recâştige punctele pierdute în cazul palmaresului şi al culorilor.

"Să dea Dumnezeu ca TAS să-i dea punctele înapoi Timişoarei! Noi vom aplica decizia. Dacă TAS-ul va accepta să dea punctele Timişoarei înapoi, FRF este obligată să respecte decizia. Iancu şi cei de la Timişoara cred că poţi să păcăleşti ca-n România. Am văzut că Timişoara şi-a schimbat echipamentul şi culorile oficiale, dar pe stema de pe tricou scria tot «Poli Timişoara», în loc de «FC». Eu şi acum atac decizia privind culorile şi imnul, pentru că imnul este al suporterilor, nu al clubului. Pe de alta parte, culorile lui Poli poate să le aibă 7 cluburi", a mai spus Sandu.

Clubul FC Timişoara a fost sancţionat de FIFA cu 6 puncte în urma litigiului cu Claudio Zambon pentru palmares şi culorile oficiale.

Mai multe articole despre:
Marian Iancu FRF Mircea Sandu palmares TAS