MENIU

Mircea Lucescu: Răzvan păţeşte acum cam ceea ce am păţit eu în 1986

Foto: NewsIn

Demis de la naţională în 1986 după un succes cu Austria (4-0), Mircea Lucescu crede că şi fiul său, Răzvan, are parte, prin criticile şi reproşurile şefilor din fotbal, de un tratament asemănător.

"A fost un meci senzaţional cel cu Austria din 1986. Ce s-a întâmplat după, când am fost demis, ţine doar de politică. Se vroia ca la echipa naţională să fie doar stelişti. Şi acum se petrece cam acelaşi lucru, chiar dacă lui Răzvan i s-a luat apărarea. Acuzaţiile şefilor din fotbal au lăsat urme", a declarat Mircea Lucescu la GSPTV.

Antrenorul lui Şahtior Doneţk i-a dat şi nişte sfaturi selecţionerului:  să nu mai cheme la naţională jucători care nu evolează constant la echipele de club.

"Răzvan s-a lăsat influenţat de presiunea conducătorilor de club. Mara trebuia să joace şi cu Austria, a făcut un joc extraordinar tactic la Paris, în timp ce Roman rezolva fazele doar prin calităţile personale. Săpunaru nu trebuia să joace pentru că la Porto nu o face. Jucătorii care nu joacă la echipele de club din  străinătate, cu mare greu pot evolua la echipa naţională. Din cauza faptului că nu au o continuitate în joc, greşesc. S-au acordat foarte uşor cornere, jucătorii erau epuizaţi. Raţ a jucat execrabil, slab! L-am şi certat pentru asta, nu a participat la joc aşa cum a trebuit ", a mai spus Mircea Lucescu.
Mai multe articole despre:
Mircea Lucescu Răzvan Lucescu CM 2010