MENIU

Mircea Lucescu: "În aceste momente simţi că ai făcut ceva, te simţi admirat"

Foto: NewsIn

Antrenorul lui Sahtior Doneţk, Mircea Lucescu, a declarat la finalul finalei Cupei UEFA că această victorie este cel mai important moment din viaţa lui şi că abia în aceste momente te simţi admirat.

"Este o cupă extrem de importantă, pentru că a venit în urma unor ani de muncă, de construire a unei echipe de tineri. Am arătat o bună organizare în joc şi cred că meritam mai multe goluri mai ales după evoluţia din prima repriză. Greşeala portarului i-a tras puţin îndărat pe ai mei şi de aceea nu am mai pus acea presiune pe care ar fi trebuit să o avem. Sunt bucuros că că am câştigatl. La Istanbul sunt de-al casei pentru că am făcut multe lucruri bune aici", a declarat Mircea Lucescu pentru ProTv.

Lucescu s-a referit şi la momentele de după meci, când a purtat steagul României, pe care l-a primit de la fiul său, Răzvan Lucescu, aflat în tribună: "De la Răzvan era normal să iau steagul, pentru că de acum el apără culorile României. A fost extraordinar că s-a gândit să îl aducă de acasă. Mă bucur că am avut posibilitatea să arăt lumii că eu sunt un reprezentant al României, că sunt antrenor român. Sunt momente de neuitat. Doar când ajungi aici, simţi că eşti admirat, simţi că ai făcut ceva în toată această perioadă. O finală este cu totul şi totul extraordinară".

Şahtior Doneţk a învins pe Werder Bremen, scor 2-1 (după prelungiri), câştigând astfel ultima ediţie a Cupei UEFA.