MENIU

Mircea Lucescu, dorit în funcţia de selecţioner al Ucrainei

<descriere>

Cel care îl vrea pe tehnicianul român pentru acest post este chiar Grigori Surkis. Preşedintele Federaţiei Ucrainene de Fotbal a anunţat că există posibilitatea ca Lucescu să antrenze în paralel atât naţionala Ucrainei cât şi pe Şahtior Doneţk şi că va face o propunere în acest sens.

\"Am luat în considerare toate aspectele, am analizat pro şi contra şi am decis să vorbesc cu Rinat Ahmetov despre posibilitatea ca Mircea Lucescu să lucreze atât pentru actualul său club, cât şi pentru echipa naţională a Ucrainei. Voi propune candidatura sa la Congresul Federaţiei din 18 decembrie\", a spus Surkis, în presa ucraineană.

Lucescu ar putea să-l înlocuiasă la cârma naţionalei Ucrainei pe Alexei Mihailicenko, al cărui contract expiră la finalul acestui an. Ucraina a ratat calificarea la CM 2010, după ce a pierdut barajul cu Grecia, din această lună. Mircea Lucescu este antrenor la Şahtior din 2004 şi de atunci a câştigat cu gruparea din Doneţk trei titluri de campioană a Ucrainei (2005, 2006, 2008), o Cupă a Ucrainei (2008) şi ultima ediţie a Cupei UEFA (2009).

Mai multe articole despre:
Mircea Lucescu Ucraina naţionala antrenor