MENIU

Mircea Lucescu atacă Ghencea: "Steaua mi-a furat patru titluri!" Vezi ce-i răspund steliştii!

Foto: NewsIn

După ce Steaua a marcat un gol din ofsaid cu Unirea Alba Iulia (2-0), s-a stârnit din nou o polemică privind faptul că "roş-albaştrii" au beneficiat de-a lungul timpului de sprijinul arbitrilor. Antrenorul lui Şahtior, Mircea Lucescu, a ieşit şi el la atac afirmând că, în cariera sa a pierdut patru titluri din cauza Stelei.

"Steaua mi-a furat patru titluri! Patru titluri pe care trebuia să le câştig eu! Vorbiţi cu toţi arbitrii din acele vremuri. Mă refer numai la meciurile directe", a spus Lucescu, pentru ProSport.

Cel mai titrat tehnician român plânge după titlurile pierdute cu Dinamo înainte de Revoluţie. "Era normal în perioada aceea, pentru că Steaua era legată direct de familia Ceauşescu. Eu am avut de suferit din cauza acestor arbitraje. Vorbesc de meciurile directe Dinamo - Steaua", a punctat Lucescu, pentru Telesport.

Totuşi, antrenorul lui Şahtior nu uită că şi după schimbarea regimului, în 1998, a trecut printr-o experienţă similară, la Rapid. "La meciul Rapidului cu Steaua, eram campioni. Era minutul 90, era 1-0, Chivulete era arbitru. A fost un fault grosolan împotriva noastră, au dat gol şi au devenit campioni pe Giuleşti", a subliniat Lucescu.



Emerich Ienei, antrenorul care pe vremea comunismului, în 1986, a adus Cupa Campionilor Europeni în Ghencea, s-a simţit ofensat de faptul că performanţele Stelei sunt contestate. "Vreau să spun doar că Steaua aveao echipă fenomenală. Dacă ar fi furat titluri, nu s-ar mai fi descurcat apoi atât de bine în Europa. Mircea Lucescu să-şi aducă aminte faptul că Steaua a câştigat Cupa Campionilor, şi nu din întâmplare, pentru că a mai jucat apoi o finală şi o semifinală", a spus Ienei, care a adăugat că nu a participat niciodată la meciuri strategice.

Nici Gică Hagi nu este de acord cu declaraţiile lui Lucescu: "Ţin la nea Mircea, dar nu are dreptate! Steaua în care am jucat eu era prea mare pentru România. A dominat Europa timp de cinci ani, aşa că nu ai cum să spui că a furat titluri".

Legenda Stelei, Marius Lăcătuş, a comentat într-un stil ironic poziţia lui Mircea Lucescu: "Nea Mircea să vorbească până nu mai poate! Ştiu pe de rost ce are de spus despre Steaua".