MENIU

Mircea Geoană: Trebuie să introducem criterii de performanţă în sectorul bugetar, nu să dăm afară

Foto: NewsIn

Este nevoie de o evaluare a bugetarilor şi de reducerea cheltuielilor în administraţia publică românească, este de părere liderul social-democrat, Mircea Geoană.

Trimiterea în şomaj a 20% din personalul din sistemul bugetar este o măsură anti-economică, consideră Mircea Geoană. Preşedintele PSD propune, în schimb, evaluarea bugetarilor prin introducerea criteriilor de performanţă. 

"În mod drastic, va trebui să umblăm la volumul cheltuielilor cu administraţia publică românească. Dacă te duci doar cu datul oamenilor afară, ce faci? Dai nişte oameni afară, creezi o problemă socială şi economică enormă, aceşti oameni nu mai consum, îi pui tot pe plata statului cu ajutor de şomaj şi ai rămas tot cu aceeaşi structură, cu mai puţini oameni, dar care este la fel de ineficientă, care nu-şi face datoria şi nu cheltuieşte eficient banii publici. Reforma statului român este necesară", a explicat Mircea Geoană.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, săptămâna trecută, că Guvernul trebuie să reducă cu 20% numărul angajaţilor din administraţia de stat. Şeful statului a spus că este nevoie ca un număr mare de funcţionari să fie trimişi în şomaj.