MENIU

Mircea Dinescu: Săraca fată săracă

Foto: Cotidianul

După ce l-a extras cu forcepsul din puşcărie pe ăl mai bogat mardeiaş din România, Dumnezeu a hotărât ca lucrurile potrivnice să intre în armonie, băgând-o în locul său pe cea mai prăpădită fată din cartier.

Ăla cu patru bodyguarzi la purtător, ea cu patru puradei la căminul de copii, ăla cu paişpe mii de hectare de teren intravilan, ea cu doi centimetri de pământ extravilan sub unghii.

Normal ar fi fost ca înscenarea pusă la cale de jurnaliştii deghizaţi în negustori de carne vie să provoace un cutremur în Piaţa Victoriei, fiindcă numai în ţările din lumea a treia copiii se vând cu snopul, la tarabă. Nici societatea civilă n-ar fi trebuit să moţăie în păpuşoi, căci femeia care a ratat să-şi dea pruncul din burtă contra unei garsoniere are mii de surate împrăştiate prin ţară cărora tranzacţia
le-a reuşit.

Angajaţii acelui cotidian unde li se face zilnic reclamă meteo unor fătuci ce scuipă cu seninătate plozii nenăscuţi în bideu, după ce-au abuzat de credulitatea tâmpă a unei fiinţe handicapate, au azvârlit-o şi în ghearele poliţiei, deşi codul onoarei jurnalistice i-ar fi obligat să prezinte acel caz sub semnul anonimatului, cu atât mai mult cu cât jucau într-o farsă.

 

Citeşte mai mult în Cotidianul 

Mai multe articole despre:
copii poliţie jurnalişti vânzare garsonieră anonimat