MENIU

Mircea Dinescu: Să trăiesc bine!

Foto: Cotidianul

Cine s-ar fi aşteptat ca veselul marinar, care a cucerit Cotroceniul încingând tarafurile pe terasă la Cireşica şi care s-a răzbunat pe scufundarea Titanicului consumând într-un mandat patru aisberguri pisate în paharul cu whisky, să iasă din scenă aidoma Regelui Lear?

Traian Băsescu s-a dovedit însă mult mai generos decât tragicul personaj shakespearian, oferindu-le fiicelor nu doar propriul regat cu şoselele, cluburile şi discotecile sale, dar şi câte ceva din averile unor regi ai asfaltului şi ai speculaţiilor imobiliare.

Deşi el însuşi a demonstrat că pe aceste meleaguri nu creşte floarea recunoştinţei, totuşi, cu mâinile delicate ale fiicelor sale, preşedintele nostru a reuşit să culeagă câteva zambile din curţile oligarhilor buni, fiindcă pe oligarhii răi îi degustă pe îndelete înainte de culcare, când serviciile secrete îi şoptesc la ureche poveşti cu zmei şi cu balauri.

Sigur că e frumos să iei de la bogaţi şi să dai la săraci, numai că haiducia pe care a practicat-o Traian Băsescu s-a dovedit uşor egoistă de vreme ce faimosul slogan „Să trăiţi bine!“ a fost redus treptat, ajungând pe vremuri de criză la forma sa esenţializată „Să trăiesc bine!“

 

Citeşte mai mult în Cotidianul 

Mai multe articole despre:
Traian Băsescu Cotroceni fiice Regele Lear