MENIU

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a participat la Bran la sărbătoarea "Răvăşitul oilor"

Foto: NewsIn

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a participat la Bran, la sărbătoarea tradiţională "Răvăşitul oilor", care strânge, în fiecare an, mii de oameni din Braşov şi din judeţele învecinate.

Udrea a gustat din produsele expuse de producătorii din zonă, respectiv brânză şi pastramă. Ea a stat de vorbă cu producătorii şi cu oamenii veniţi la sărbătoare. "Ar trebui să promovăm acest tip de turism", le-a spus Udrea celor prezenţi.

Ministrul Turismului a plecat apoi pentru a participa la o întâlnire cu proprietarii de pensiuni din zonă.

Odată cu "Răvăşitul oilor", la Bran va fi organizată şi cea de-a cincea ediţie a "Festivalului brânzei şi pastramei".  La cele peste 60 de tarabe amenajate de organizatori producătorii au scos la vânzare delicioasele feluri de brânză şi pastramă pentru care brănenii sunt vestiţi în întreaga lume. Nu vor lipsi de pe tarabe brânza în cetină de brad, brânza la coşuleţ, burduful, gustoasa telemea, dar şi pastrama şi cârnaţii preparaţi de brăneni.

Tradiţionala sărbătoare "Răvăşitul oilor" marchează, în fiecare an, la sfârşit de septembrie, sfârşitul anului pastoral şi întoarcerea oilor de la munte.