MENIU

Ministrul Sănătăţii a fost întâmpinat la Iaşi cu coji de cartofi şi pâine uscată

Foto: NewsIn
Ministrul Sănătăţii a ieşit la discuţii cu sindicaliştii

Ministrul Sănătăţii Ion Bazac a avut parte de o primire ostilă la Iaşi. Bazac a fost întâmpinat cu coji de cartofi şi pâine uscată de un grup de asistenţi medicali din şcoli, supăraţi că nu şi-au primit salariile pe luna decembrie.

Aproape 100 de asistenţi din medicina şcolară şi comunitară au declanşat, vineri, un protest spontan la Prefectura Iaşi, pentru a-i atrage atenţia ministrului Sănătăţii Ion Bazac asupra faptului că nu şi-au primit salariile de două luni, oficialul fiind prezent la Iaşi la învestirea noului prefect.

După ce au aşteptat aproximativ o oră în faţa Prefecturii, ministrul Sănătăţii a ieşit la discuţii cu sindicaliştii şi i-a asigurat că îşi vor primi salariile începând de luni.

Asistenţii au reproşat faptul că Guvernul anterior a emis o ordonanţă prin care statul a transferat responsabilitatea plăţii drepturilor salariilor către autorităţile locale. "Primăriile nu au bani ca să ne plătească. Am ajuns să fim ai nimănui. Avem rate la bancă, avem copii de hrănit şi nu ne-am primit salariile de două luni", au spus protestatarii.

"Îmi pare rău că predecesorul meu s-a grăbit să facă acest transfer. Am aflat de acea ordonanţă, iar ieri (joi, n.r.), în şedinţa de Guvern, am abrogat-o. Salariile dvs. au trecut din nou la stat, noua ordonanţă intrând în vigoare astăzi. De luni, vă veţi primi salariile", a spus ministrul Sănătăţii sindicaliştilor.
Mai multe articole despre:
Iaşi Ministerul Sănătaţii salari