MENIU

Ministerul Sănătăţii a confirmat peste 4.100 de cazuri de gripă nouă

14 pacienţi infectaţi cu A/H1N1 au murit în România

Cele mai multe cazuri noi sunt în judeţul Buzău (24), Dâmboviţa (18) şi municipiul Bucureşti (16). În ultimele 24 de ore, nu s-au înregistrat noi decese, potrivit Ministerului Sănătăţii.

Numărul cazurilor de gripă porcină confirmate în România a crescut cu 115 în ultimele 24 de ore, bilanţul total de la începutul pandemiei ajungând astfel la 4.113, a anunţat Ministerul Sănătăţii.

Până în prezent, în România au murit 14 pacienţi infectaţi cu A/H1N1, majoritatea suferind de boli asociate. Din acest motiv, Ministerului Sănătăţii a decis extinderea campaniei de imunizare la întreaga populaţie din categoriile de risc.

\"Vaccinarea este singura modalitate de limitare a răspândirii virusului gripal şi este puternic recomandată de către autorităţile sanitare naţionale şi internaţionale: Ministerul Sănătăţii, Organizaţia Mondială a Sănătăţii, ECDC. Atragem atenţia încă o dată că responsabilitatea civică este foarte importantă în această perioadă şi poate face diferenţa în ceea ce priveşte numărul de îmbolnăviri şi chiar decese. Orice persoană poate lua decizia de a refuza vaccinarea, dar trebuie să ştie şi să fie conştientă că aceasta este singura modalitate de a se proteja pe sine şi pe cei din jurul său\", precizează reprezentanţii ministerului.

Campania naţională de vaccinare a început pe 26 noiembrie, primele categorii vizate fiind elevii, studenţii, personalul medical şi poliţiştii de frontieră. Până în prezent, au fost distribuite 1,34 milioane de doze de vaccin pandemic şi au fost vaccinate peste 25.000 de persoane.