MENIU

Ministerul Apărării face anchetă la unitatea subofiţerului Floricel Achim

Foto: mapn.ro

Ministerul Apărării a anunţat marţi că desfăşoară o anchetă la unitatea subofiţerului Floricel Achim, acuzat că ar fi sustras documente clasificate pe care le-ar fi vândut unui bulgar. Ancheta va stabili cum au fost furate informaţiile militare.

"În prezent, la nivelul Diviziei 1 Infanterie, din cadrul Statului Major al Forţelor Terestre, în care este încadrat plutonierul Achim Floricel, se desfăşoară auditul de securitate pentru a stabili şi a pune la dispoziţia autorităţilor competente date despre circumstanţele în care s-a produs fapta", se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Apărării.

Direcţia Generală de Informaţii a Apărării a stabilit şi desfăşurat măsuri de limitare a prejudiciilor aduse prin divulgarea unor documente cu caracter militar, anunţă documentul remis de MApN.

Procurorii de la Combaterea Crimei Organizate susţin că subofiţerul Floricel Achim sustrăgea documente secrete, iar informaţiile le vindea mai departe unui cetăţean bulgar. Cei doi au primit mandate de arestare pentru 29 de zile.

Mai multe articole despre:
anchetă Ministerul Apărării trădare