MENIU

Miliardarul rus Oleg Deripaska îşi va vinde imperiul imobiliar

Foto: billionairenews.blogspot.com

Miliardarul rus Oleg Deripaska, la un moment dat cel mai bogat om din Rusia, se pregăteşte să-şi cedeze imperiul din construcţii, din cauza datoriilor mari, a informat Vedomosti.

Deripaska a semnat un acord cu societatea de consiliere în investiţii Sputnik, a omului de afaceri rus Boris Jordan, pentru vânzarea parţială sau totală a societăţii ruse Glavstroï, potrivit cotodianului.

Vânzarea este în curs, spune cotidianul, care citează o sursă apropiată de Basic Element. Un acord în acest sens a fost semnat recent, potrivit unei surse.

"Nu se pune problema vânzării Glavostroi", a spus Serghei Babişenko, purtător de cuvânt al Basic Element, care consideră sectorul construcţiilor "prioritar şi promiţător (...)  nu excludem vânzarea unor anumite zone imobiliare în dezvoltare, inclusiv în sectorul construcţiilor", a adăugat el.

Datoria totală a holdingului lui Deripaska, Basic Element, este de 20 de miliarde de dolari, potrivit Vedomosti. 

Oligarhul rus este presat de creditori internaţionali să ramburseze sute de milioane de dolari împrumutaţi pentru finanţarea cumpărării unei participări de 25% în grupul de construcţii austriac Strabag.

Averea lui Deripaska era evaluată anul trecut la 28,6% miliarde de dolari, potrivit Forbes, dar, din cauza crizei financiare, el nu mai are decât 3,5 miliarde de dolari. 

 

 

Mai multe articole despre:
imobiliare miliardar holding Oleg Deripaska