MENIU

Mii de pelerini s-au adunat la moaştele Sfintei Parascheva

Foto: Realitatea TV
Peste 10.000 de oameni au participat la Iaşi la o procesiune religioasă

Mii de pelerini veniţi din toată ţara au stat la rând pentru a ajunge la racla Sfintei Parascheva, la Catedrala Mitropolitană din Iaşi. Pentru a le face aşteptarea mai uşoară, autorităţile locale au împărţit oamenilor ceai şi sarmale.

Voluntarii de la Crucea Roşie, primărie sau chiar simpli cetăţeni au împărţit pelerinilor ceai cald şi sarmale. Credincioşi din toate colţurile ţării au înfruntat frigul nopţii pentru a atinge racla cu moaştele Sfintei Parascheva.

Cei mai mulţi pelerini sunt aşteptaţi la Iaşi pe 14 octombrie, când este sărbătorită Sfînta Parascheva, ocrotitoarea Moldovei.

Cel mai mare pelerinaj ortodox din România a transformat Iaşiul într-un imens talcioc

Sute de mici comercianţi s-au instalat cu tarabele pe străzile din jurul Catedralei Mitropolitane. Iar oferta este cuprinzătoare: de la pastramă de oaie cu mămăligă la haine de piele, covoare ţesute manual şi până la brelocuri cu chipul sfinţilor. 

Comerţul cu orice se practică de ani buni la Iaşi, în timpul sărbătorii Sfintei Parascheva. Cine ajunge racla cu moaşte se întâlneşte inevitbil şi cu vânzătorii de mici, mărgele sau papuci.

Mai multe articole despre:
Iaşi moaşte sarmale oameni sfântă Parascheva