MENIU

Mihai Tănăsescu: România a consumat mai mult decât îşi permitea

Mihai Tănăsescu: România are nevoie de bani
bloombiz.ro

Reprezentantul României la FMI, Mihai Tănăsescu, a declarat că "un acord cu FMI trebuie să aibă loc, pentru că România are nevoie de bani. România a consumat mai mult decât îşi permitea".

"Pachetul financiar de la FMI are un rol de prevenţie, de siguranţă pentru bugetul României. Un acord de acest gen va avea rol de stabilitate, pentru populaţie. Acest împrumut are rolul de a stabiliza fluxul bancar. Stabilizarea cursului valutar vine din încrederea investitorilor", a mai spus Mihai Tănăsescu. 

Guvernul României cere oficial Comisiei Europene începerea negocierilor pentru un împrumut de la FMI. Oficialii români precizează că acest împrumut are rolul unei "umbrele de protecţie" faţă de înrăutăţirea situaţiei economice.

Autorităţile de la Bucureşti spun că vor să fie pregătite pentru a interveni la timp în cazul în care efectele crizei vor depăşi aşteptările.

O delegaţie FMI a ajuns miercuri la Bucureşti şi va avea o serie de întâlniri cu oficialii români.

Discuţiile vor fi axate pe un eventual împrumut, dar şi pe situaţia economică a ţării noastre. Mihai Tănăsescu a declarat că săptămâna viitoare vom şti dacă România bate palma cu FMI pentru un împrumut. În 10 zile vom şti clar dacă autorităţile române au acceptat condiţiile Fondului şi care sunt acestea.

VEZI ŞI: Mihai Tănăsescu: Un acord cu FMI va însemna pentru România reducerea cheltuielilor cu salariile