MENIU

Mihai Palşu: Guvernul Băsescu ne jefuieşte la gaz

Foto: Ziua

Ani de zile, jurnaliştii români - printre care mă număr şi eu - au căzut într-o capcană păcătoasă, aceea de a justifica şi de a găsi explicaţii la deciziile aberante luate de guvernanţi. O greşeală imensă, impardonabilă, care s-a acutizat odată cu proliferarea talk show-urilor găzduite de televiziuni.

În ultima vreme, am mai observat că şefii cotidienelor naţionale se întrec în a vinde cărţi, nu ziare. Cum nu cred în Dumnezeul popilor, nu pot nici să spun că zilele trecute am avut o revelaţie. Criza mi-a trezit mintea din letargie. Sindromul "comentează şi critică la zi" m-a orbit, am uitat că o minune româ­neas­că ţine trei zile, am uitat că politicienii mint şi fură şi în vis, am uitat că miniştrii aprobă contracte numai pe şpagă, am uitat că cei care ne conduc vin la putere cu o singură dorinţă: să se îmbogăţească în patru ani cât un om în zece vieţi.

De aceea, ZIUA nu o să vă ofere cărţi - vă lăsăm pe dvs. să vă formaţi o bibliotecă după pofta inimii, nu după cum credem noi, ci o să vă puna la dispoziţie ziare pline ochi cu adevărul gol-goluţ despre "puternicii zilei".

 

Citeşte mai mult în Ziua

Mai multe articole despre:
cărţi jurnalişti Putere talk-show