MENIU

Migraţia păsărilor şi plimbările cu şalupa, printre atracţiile sezonului turistic în Delta Dunării

Foto: magest.ro

Delta Dunării şi-a deschis deja porţile pentru turişti. Deşi nu se poate nici pescui, nici face baie, asta nu înseamnă că Delta nu are ce oferi. Este perioada de migraţie a păsărilor, iar spectacolul oferit este încântător. Plus că hotelierii au fost destul de ingenioşi să se adapteze pentru perioada de Paşte şi de 1 mai.

Sezonul turistic a început deja în Delta Dunării, deşi ar putea fi considerat de unii puţin cam devreme. Mulţi turişti au venit de Paşte, dar şi mai mulţi au ales să-şi petreacă aici zilele libere de 1 mai.

Complexurile turistice şi-au deshis porţile, la fel hotelurile şi pensiunile. Pentru ceva mai multă aventură se poate alege un hotel plutitor, rulota, sau, de ce nu, cortul. Serviciile oferite sunt complete: piscină, masaj, tenis, plimbări cu barca.

La mare căutare sunt complexurile turistice de 3 şi 5 stele şi asta pentru că hotelierii au oferit turiştilor pachete complete: pe lângă cazare şi masă, cei care aleg să-şi petreacă concediul sau zilele libere în Delta Dunării beneficiază şi de curse şi de plimbări cu şalupa prin canalele din Deltă.

Ei vor fi însoţiţi de ghizi specializaţi care le vor da explicaţii atât despre fauna, cât şi despre flora din Delta Dunării, însă sunt hotelieri care oferă şi pelerinaje la mănăstirile din nordul Dobrogei, unde turiştii pot să servească masa la aceste mănăstiri.

Preţurile la un complex de 5 stele sunt de 150 de euro pentru o vilă cu trei locuri, cazare şi mic dejun, în vreme ce la o pensiune cazarea este în jur de 150 de lei pe noapte. Pentru o plimbare cu şalupa va trebui să scoateţi din buzunar cam 25 de euro de persoană pe oră.

În ceea ce priveşte pescuitul este o oarecare problemă şi asta pentru că suntem în perioada de prohibiţie, perioadă care a început pe 7 aprilie şi va dura 2 luni, până pe 7 iunie. Se poate pescui însă la răpitori şi mai ales la ştiucă pentru că acest peşte şi-a depus deja icrele la începutul acestui an.

Turiştii pot asista şi la spectacolul migraţiei păsărilor. Este perioada când zburătoarele se întorc din ţarile cald.