MENIU

Miercuri au început şedinţele de repartizare a posturilor titularizabile

Foto: RTV

Miercuri au început şedinţele publice de repartizare a posturilor titularizabile. Candidaţii care vor să predea la catedră îşi vor alege un post în funcţie de nota obţinută la examen, dar şi de preferinţe.

Aproape 90% din numărul total de posturi titularizabile sunt destinate educatorilor, învăţătorilor, profesorilor de educaţie fizică, dar şi a celor din învăţământul special.

Pentru educatoare au fost scoase la concurs 600 de posturi, însă numai 350 de cadre didactice au obţinut nota 7, nota minimă necesară pentru ocuparea unui post. În Bucureşti, în anul şcolar 2009-2010 va fi nevoie de educatoare, deoarece sunt 39.000 de copii înscrişi la grădiniţe, cu 9.000 mai mult faţă de numărul total de locuri disponibile.

În cazul învăţătorilor, concurenţa a fost mai strânsă. Au fost scoase doar 40 de posturi la concurs, deşi sunt peste 250 de învăţători care au obţinut nota 7.

Cât priveşte profesorii de educaţie fizică, 30 din cei 180 înscrişi nu vor prinde un post titular. La celelalte discipline au fost scose la concurs câte 10 posturi pentru fiecare. Locurile care nu vor fi ocupate de titulari, vor fi repartizate suplinitorilor sau profesorilor pensionari.

Anul acesta, în Bucureşti, au fost 4.800 de cadre didactice înscrise pe 1.100 de posturi titularizabile. Şedinţele de repartizare vor continua până pe data de 29 iulie.