MENIU

Micul Hercule de România va rămâne pitic

Foto: dailymail.co.uk

Cel mai puternic băieţel din lume, românul Giuliano Stroe, va avea dificultăţi de creştere şi ar putea rămâne pitic avertizează medicii. Giuliano are doar 5 ani şi locuieşte împreună cu părinţii săi în Italia. Băieţelul, care face senzaţie mai ales pe internet din cauza musculaturii exacerbate, ar putea fi grav afectat fizic şi psihic din cauza antrenamentelor la care este supus chiar de către tatăl său.

Iulian Stroe, tatăl lui Giuliano, povesteşte că şi-a luat fiul la sală încă de când acesta era foarte mic. În doar trei ani, băieţelul a ajuns la performanţe extraordinare. Giuliano, supranumit Micul Hercule, este campion la mersul în mâini şi la flotări. El poate să facă flotări fără să se sprijine de podea nici măcar cu picioarele.

Medicii avertizează că sportul este recomandat pentru cei mici, însă ceea ce se întâmplă cu Giuliano este exagerat.

"Îi va fi afectată creşterea şi cu siguranţă va avea modificări de comportament. Acest copil nu mai are copilărie şi consider că acţiunile tatălui său se încadrează la capitolul teribilism", a declarat pentru REALITATEA.NET medicul pediatru Marcela Ionescu de la spitalul Marie Curie din Capitală.

"Imaginea acestui copil nu este normală, este o exagerare", spune medicul pediatru Rodica Nanu.

"Dacă i s-au dat steroizi, cu siguranţă îi va fi afectată inima, este prea mic pentru acest tip de exerciţii. Părinţii săi exagerează, încearcă doar să atragă atenţia mass-media", consideră medicul pediatru Miruna Popescu, din Bucureşti.

Giuliano este campion la mersul în mâini şi la flotări - VEZI VIDEO

Micuţul nu se antreneză niciodată singur, povesteşte tatăl şi antrenorul său principal. Mai ales că are şi cu cine să exerseze. Giuliano este cel mai mare dintre cei patru copii ai familiei Stroe. Iar restul fraţilor îi calcă pe urme, cu tot atâta pricepere.