MENIU

Michael Jackson urma să regizeze un film despre copiii din orfelinate

Foto: examiner.com

Chiar dacă a rămas cunoscut în special pentru muzica sa, Michael Jackson s-a implicat, de-a lungul carierei sale, şi în proiecte cinematografice, cu doar trei luni înaintea decesului său semnând un acord pentru a co-regiza şi finanţa un film despre copiii din orfelinate, potrivit HollywoodReporter.

"Michael era foarte nerăbdător să facă filme şi vroia să se implice în tot ce înseamnă asta, de la scenariu, la producţie şi la muzică. Dar nu prea a arătat interes pentru actorie", a declarat Bryan Michael Stoller, producătorul de filme de categoria B care a fost prieten timp de 23 de ani cu megastarul.

Stoller spune că, cu trei luni înaintea decesului, Michael Jackson s-a angajat să co-regizeze şi să finanţeze filmul "They Cage the Animals at Night", o dramă despre copiii fără adăpost, proiect la care cei doi lucrau de şapte ani şi pe care plănuiau să îl înceapă după încheierea turneului de revenire de la Londra.

Scenariul filmului era bazat pe o carte publicată în 1985 de Jennings Michael Burch, care povesteşte experienţa sa de copil într-un orfelinat. "Michael îmi spunea deseori că simte că a crescut ca un orfan, deoarece nu a avut niciodată o singură casă. Pentru el, fiecare hotel era ca un orfelinat. Spunea că se uita pe fereastră şi, când vedea copii jucându-se, plângea pentru că nu putea să facă aceleaşi lucruri ca şi ei", a povestit Stoller.

Stoller a cumpărat drepturile de ecranizare ale cărţii pentru suma simbolică de un dolar, fără a-i spune iniţial autorului despre implicarea lui Jackson. Când Michael Burch a aflat acest lucru, a fost foarte entuziasmat să lucreze cu megastarul. În 2003, scriitorul, în vârstă de 67 de ani şi bolnav de cancer, a fost la Neverland, unde Jackson l-a intervievat pentru ceea ce urma să fie o emisiune specială televizată sau un DVD, în cazul în care autorul ar fi decedat până la finalizarea filmului.

Michael Stoller, care a înregistrat interviul, are multe alte ore de filmări cu Jackson, pe care spune că le va face publice deoarece crede că îl umanizează pe regele muzicii pop într-un moment în care sunt vehiculate multe mituri despre el. Producătorul vrea să vândă drepturile de autor pentru filmările, înregistrările audio şi fotografiile pe care le are cu Michael Jackson şi a primit deja oferte de la posturi de televiziune precum NBC şi CBS.

Ultima incursiune în cinematografie a lui Jackson a fost în 2005, când a apărut într-un mic rol în comedia "Miss Cast Away and the Island Girls", produsă, scrisă şi regizată de Michael Stoller. Jackson apare în film în rolul "agentulului M.J.", care vine să salveze mai multe persoane printr-o rază de lumină. Filmul a fost lansat pe DVD, însă, când Jackson a fost acuzat de molestarea unui copil, distribuitorul l-a retras de pe piaţă.
"They Cage the Animals" a fost, de asemenea, afectat de acuzaţiile de molestare. În 2003, după ce Michael Jackson a semnat un acord pentru acest film cu Icon Prods, companie la care Mel Gibson este partener, acordul a picat din cauza acuzaţiilor aduse megastarului.

Michael Jackson a mai jucat, în 1978, în filmul "The Wiz", în rolul sperietoarei de ciori, iar în 2002 a apărut în "Men in Black 2", în rolul agentului M. Videoclipul "Bad", regizat de celebrul Martin Scorsese în 1987, şi cel la piesa "Thriller", regizat de John Landis în 1983, pot fi incluse, de asemenea, în lista producţiilor în care cântăreţul a apărut ca actor. Jackson a mai jucat în scurtmetrajul de 38 de minute "Ghosts", regizat în 1997 de Stan Winston, pe baza unui scenariu la care a contribuit şi cântăreţul. "Ghosts" a fost prezentat în 1997 la Festivalul de Film de la Cannes.

Michael Jackson a murit la 25 iunie, la domiciliul său din Los Angeles, în urma unui stop cardiac. Autorităţile aşteaptă rezultatele analizelor toxicologice pentru a determina cauza exactă a morţii. Potrivit unor surse, în locuinţa din Los Angeles unde a murit megastarul au fost găsite mai multe doze de Diprivan, un sedativ puternic, care se administrează intravenos.