MENIU

MGM Mirage şi Dubai World vor inaugura un complex gigant

Proiect imobiliar Las Vegas

În timp ce compania Dubai World şi muntele ei de datorii au făcut bursele să tremure, una dintre investiţiile-cheie ale aceleiaşi companii este la un pas de inaugurare în Las Vegas. Este vorba despre un nou complex imobiliar, faraonic chiar şi pentru metropola unde proiectele colosale sunt obişnuite. Proiectul a consumat deja 8,5 miliarde de dolari!

CityCenter se întinde pe 30 de hectare în inima oraşului Las Vegas. Are hoteluri, clădiri rezidenţiale, un casino şi un centru comercial de lux. Nnumai operele de artă care decorează tot amplasamentul valorează 40 de milioane de dolari. CityCenter a fost ridicat în cinci ani.

Acesta este cel mai scump proiect imobiliar asumat de o companie americană. Dar nimic nu ar fi fost posibil fără asocierea cu exccentrica Dubai Wolrd, care a investit 4 miliarde de dolari, jumătate din costuri.

În aprilie, din cauza problemelor financiare, proiactul era să fie abandonat. Însă ambele companii, şi cea americană şi cea arabă au mizat până la urmă pe revenirea economiei şi au continuat să construiască.

2.400 de apartamente au fost puse deja în vânzare. Doar jumătate au fost cumpărate chiar şi în condiţiiel în care se vând cu reduceri de 30%. E drept că, cel mai ieftin apartament costă 300.000 de dolari. Cel mai scump însă, costă 9 milioane de dolari.

Mai multe articole despre:
apartamente imobiliare proiect Las Vegas Dubai