MENIU

Medicii spun că muncitorul cu arsuri pe 90% din suprafaţa corpului îşi poate pierde vederea

Foto: RTV

Diagnosticul în cazul muncitorului care are arsuri pe 90% din suprafaţa corpului, rănit în explozia din oţelăria de la Târgovişte, este rezervat, deoarece starea acestuia este foarte gravă, dar îşi poate pierde vederea, a declarat dr. Cristina Isac, la Realitatea TV.

Femeia are, însă, mai multe şanse de supravieţuire, având arsuri pe 57% din suprafaţa corpului. Cei doi muncitori au arsuri conjunctivale grave, iar femeia are şanse să vadă în continuare, dacă îşi va reveni. Arsurile celor doi muncitori de la Târgovişte au fost provocate de var încins la o temperatură de 415 grade celsius.

La ora actuală, starea celori doi muncitori este aceeaşi ca şi sâmbătă, cei doi fiind internaţi în continuare la terapie intensivă, potrivit medicului Cristina Isac de la Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică, Reconstructivă şi Estetică din Capitală.

Potrivit directorului medical al Spitalului de Arşi, Cristian Niţescu, cei doi pacienţi au arsuri chimice, care se aprofundează în timp şi sunt mult mai grave decât alte tipuri de arsuri.

Sâmbătă, cei doi muncitori au fost aduşi la Spitalul de Arşi din Capitală unde au fost operaţi. La ieşirea din operaţie, medicul Aurelia Isac, membru al echipei care i-a operat pe cei doi, a declarat că pacienţii sunt în stare foarte gravă, sub perfuzie şi sunt monitorizaţi. 

Bărbatul, în vârstă de aproximativ 44 de ani, se afla în stare gravă când ambulanţa care îl transporta a ajuns la Spitalul de Arşi din Bucureşti, iar femeia, în vârstă de 42 de ani, avea o stare mai bună şi era conştientă.

Un cuptor cu var a explodat în oţelăria din Târgovişte, fiind răniţi, în total, 6 muncitori.