MENIU

Medicii oferă speranţe copiilor diagnosticaţi cu sindromul Down

Sindromul Down

Medicamentul se numeşte Droxidopa şi este folosit în Orientul Îndepărtat pentru a trata persoanele care au o presiune a sângelui ridicată, fiind testat în prezent şi pentru tulburările de atenţie.

Medicii spun că  un nou medicament care oferă speranţe copiilor diagnosticaţi cu sindromul Down, ar putea apărea pe piaţă. Administrat copiiilor, ar putea îmbunătăţi notele de la şcoală ale acestora. De asemenea, ar putea preveni sau încetini procesul de dementă, în cazul adulţilor.

Unul din medicamente se numeşte Droxidopa şi este folosit în Orientul Îndepărtat pentru a trata persoanele care au o presiune a sângelui ridicată, fiind testat în prezent şi pentru tulburările de atenţie. Medici spun că este nevoie de mult mai multe cercetări pentru a fi siguri ca acest medicament poate fi considerat un tratament pentru sindromul Down. Experţii sunt optimişti, deşi cercetările sunt la stadiul incipient, potrivit dailymail.co.uk

Sindromul Down afectează aspectul fizic, dar poate cauza afecţiuni ale inimii, probleme auzului, văzului şi chiar tulburări digestive. Adesea determină retardare mintală. Sindromul reprezintă o afecţiune cromozomială care este prezentă la copil încă din momentul naşterii şi este cauzată de prezenţa unui cromozom 21, suplimentar.

În prezent, jumătate de milion de persoane din Statele Unite şi Europa sunt afectate de sindromul Down.

Mai multe articole despre:
copii afecţiune medicament