MENIU

Massa îşi mişcă mâinile şi picioarele

Foto: lastampa.it

Pilotul brazilian se trezeşte tot mai des de sub sedative şi e capabil să comunice cu medicii. În câteva zile va fi transferat la Paris, la medicul care i-a operat pe Ronaldo şi Schumacher

Pilotul brazilian al lui Ferrari reacţionează pozitiv la tratamentele post-operatorii aplicate de medicii de la Budapesta şi a trecut cu bine cea de-a doua scanare a creierului.

Potrivit unui purtător de cuvânt al guvernului maghiar, Felipe Massa (28 ani) se trezeşte din ce în ce mai des de sub sedative, este capabil să îşi mişte mâinile şi picioarele şi chiar reuşeşte să comunice cu medicii. Totuşi, pentru evitarea oricăror complicaţii, în cursul zilei de luni creierul i-a fost scanat încă o dată. Logodnica lui Massa, însărcinată în luna a cincea, a sosit imediat la clinica AEK, unde este internat pilotul, iar preşedintele Ferrari, Luca di Montezemolo, era aşteptat luni.

Brazilianul va fi ţinut până la sfârşitul săptămânii în capitala Ungariei, după care va fi transferat la spitalul parizian Pitie-Salpetriere. Acolo va încăpea pe mâinile profesorului Gerard Saillant, medicul francez care l-a operat pe fotbalistul brazilian Ronaldo, dar şi pe alt pilot Ferrari, Michael Schumacher, după accidentul suferit în 1999, la Silverstone.