MENIU

Marko Bela despre liderii CNS: Avem şi noi faliţii noştri

Foto: NewsIn

Preşedintele UDMR, Marko Bela, a declarat joi, într-o conferinţă de presă la Târgu Mureş, referindu-se la organizarea unei întâlniri a maghiarilor pe 5 septembrie, că este supărat pe liderii Consiliului Naţional Secuiesc (CNS), pentru au anunţat că ei sunt organizatorii acestei acţiuni.

"Cu toţii avem faliţii noştri, dacă îmi permiteţi aşa, între ghilimele. Legat de CNS, după ce noi, Forumul de coordonare din Transilvania, împreună cu domnul Tokes, cu Consiliul Naţional Maghiar din Transilvania, am convenit să organizăm o adunare a tuturor consilierilor şi primarilor din Ţinutul Secuiesc pentru 5 septembrie, ne-am trezit că CNS, domnul Izsak Balasz şi colegii domniei sale, în locul nostru, au dat publicităţii o invitaţie că de fapt ei sunt organizatorii acestei acţiuni. Cu această invitaţie au obţinut, cu mare abilitate politică, un singur lucru: că vom organiza acest eveniment, dar nu la data respectivă şi nu în locul respective. Dacă facem ceva, noi suntem răspunzători atât pentru formă cât şi pentru conţinut", a explicat Marko Bela.

Liderul unional a adăugat că nu deconspiră nici locul, nici data întrunirii de teamă să nu îi saboteze din nou secuii. "Vom decide, vom discuta cu colegii. Ne-au luat prin surprindere; când eşti anunţat că în casa ta se organizează propria ta zi de naştere trebuie să te gândeşti cum rezolvi problema", a spus liderul unional.

Marko Bela a recunoscut că secuii au venit cu o propunere de colaborare, dar consideră că UDMR trebuie să organizeze astfel de evenimente. "Da, într-adevăr, ei au venit cu o astfel de propunere, dar din activitatea UDMR face parte şi organizarea unor astfel de întâlniri, ale primarilor, consilierilor din Partium, din Ţinutul Secuiesc, din Câmpia Transilvaniei. Din acest punct de vedere nu ne-am corelat cu CNS, ci cu CNMT", a spus Marko.

Mai multe articole despre:
UDMR Marko Bela Târgu Mureş CNS