MENIU

Marius Niţu: Gigi, miliardarul sărac

Foto: Gândul

Lui Gigi Becali i s-au înecat corăbiile în noroaiele din Pipera. Latifundiarul nu mai e steaua topului 300 a miliardarilor români, Steaua nu mai e în fruntea clasamentului şi nici n-are bani de jucători noi. Practic, Becali a trecut din stadiul de ha, „Bă, am 250 numai în Pipera, asta face 2 miliarde de euro!” la stadiul „ha-ha, nu mai am nimic, nu pot să vând nimic!” Prăbuşirea e atât de importantă încât va afecta mai multe sectoare ale economiei naţionale.

Cel mai lovit e sectorul construcţiilor. Mai precis, al construcţiilor de biserici, pentru că „Războinicul luminii” a băgat până acum bani în peste 20 de lăcaşuri de cult, din Maglavit la Muntele Athos, din Washington la Bruxelles. Culmea e că dom’ Gigi face şi o victimă colaterală – Elena Udrea. Planurile blondei de la Palatul Victoria de a relansa turismul ecumenic vor fi susţinute de acum încolo mai mult cu rugăciuni şi mai puţin cu investiţii directe.

Totuşi, ca întotdeauna, Capitala va suferi mai puţin decât provincia. Becali a donat Bisericii Ortodoxe două milioane de euro pentru construirea Catedralei Mântuirii Neamului. După aia, simţind criza în oase, a considerat că mântuirea contului e mai importantă decât mântuirea sufletului şi a cerut banii înapoi.

 

Citeşte mai mult în Gândul 

Mai multe articole despre:
Gigi Becali sărac bogat