MENIU

Marius Locic, pus sub acuzare în dosarul senatorului PSD Cătălin Voicu

Marius Locic

Omul de afaceri Marius Locic a fost pus sub acuzare în dosarul senatorului PSD Catalin Voicu. Locic are şi el începând de astazi calitatea de inculpat, dar şi interdicţia de a părăsi Bucureştiul pentru 30 de zile.

Marius Locic este acuzat ca a cerut senatorului PSD să intervină pentru rezolvarea unor dosare aflate pe rolul instantelor. După aproape patru ore petrecute cu procurorii anticorupţie, Marius Locic a refuzat să facă vreun comentariu despre ancheta DNA.

La audierea lui au participat mai multi avocaţi, inclusiv cel al senatorului Voicu. Acesta sustine ca a atacat deja în instanţă interdicţia pe care politicianul o are privind discuţiile cu anumiţi lideri PSD şi care nu ar avea legătură cu acuzaţia de trafic de influenţă pentru care a fost inculpat Cătălin Voicu.

Audierea lui Marius Locic are loc după ce, vineri, procurorii anticorupţie l-au reţinut şi audiat pe senatorul PSD. Cătălin Voicu este urmărit penal pentru trafic de influenţă şi are interdicţie de a părăsi Capitala. DNA a anunţat, într-un comunicat de presă, că inculpatul Cătălin Voicu este acuzat că în 2009 a pretins şi primit sume de bani de la oameni de afaceri, pentru soluţionarea favorabilă a unor cauze civile şi penale aflate pe rolul organelor judiciare.
În ordonanţa procurorilor, senatorului Voicu i s-a interzis să intre în contact cu mai multe persoane, printre care Viorel Hrebenciuc, Marian Vanghelie şi Dan Ioan Popescu, consilierul PSD Ioan Năstase şi avocatul Cezar Bivolaru.