MENIU

Marius Lăcătuş: Puteam mai mult şi meritam victoria

Foto: NewsIn
Marius Lăcătuş: Am fost parcă mai aproape de a lua cele trei puncte, dar din păcate nu am reuşit

Antrenorul Marius Lăcătuş a declarat că Steaua ar fi meritat victoria în derby-ul cu Dinamo, încheiat la egalitate, scor 1-1, vineri, în etapa a 30-a din Liga I.

"A fost un joc echilibrat, pe care, din punct de vedere al posesiei şi al acţiunilor de poartă, poate meritam să-l câştigăm. Am fost parcă mai aproape de a lua cele trei puncte, dar din păcate nu am reuşit. Băieţii au făcut efort, au respectat ce am discutat, dar probabil şi ghinionul a făcut să nu câştigăm. Sper ca atitudinea juc să fie pozitivă şi să nu abandonăm lupta după acest rezultat de egalitate. Puteam mult mai mult, poate forma unora dintre jcutăori a făcut ca exprimarea în teren să nu fie foarte bună, dar per ansamblu cred că meritam victoria", a spus Lăcătuş.

Marius Lăcătuş a pus lipsa de spectaculozitate a meciului pe seama presiunii foarte mari de pe umerii jucătorilor. "Am mai văzut meciuri la acest nivel şi nu cred că au fost foarte spectaculoase. Poate de la un Steaua - Dinamo te aşteptţi la un spectacol total, dar presiunea rezultatului îşi pune amprenta asupra evoluţiei jucătorilor şi chiar asupra antrenorilor, pentru că îţi doreşti foarte mult să câştigi şi nu rişti prea mult", a punctat antrenorul "roş-albaştrilor".

Tehnicianul stelist l-a lăudat pe autorul golului Stelei, Eric Bicfalvi, şi a explicat că l-a introdus în teren doar în repriza secundă deoarece a considerat că Mihăişă Pleşan poate avea un mai mare aport ofensiv în acest joc, chiar dacă venea după o perioadă mai lungă de indisponibilitate. "Bicfalvi a jucat şi etapele trecute  şi va avea în continuare oportunităţi de a juca şi titular, şi rezervă. Evoluţia lui nu a fost foarte rea, dar pentru jocul de azi am mizat pe experienţa lui Pleşan, pe faptul că a intrat bine în joc la Buzău. De aceea am ăînceput cu el, chiar dacă vine după o lungă perioadă. Eric a intrat, şi-a făcut datoria şi a jucat aşa cum ne aşteptam de la el", a spus Lăcătuş, care le-a mulţumit suporterilor pentru atmosfera "excelentă" pe care au creat-o la derby.

Marius Lăcătuş a precizat că Steaua nu abandonează lupta pentru locul doi, deşi lupta devine din ce în ce mai dificilă şi a subliniat că, în final, nici un loc care duce în Europa League nu este de lepădat: "Nu este uşor să ajungem la locul doi şi nu depinde numai de noi. Trebuie să câştigăm noi tot şi apoi să vedem ce vor face ceilalţi. Dacă nu putem să ajungem în Liga Campionilor, la sfârşit ne vom mulţumi şi cu un loc de Cupa UEFA".

Mai multe articole despre:
Steaua Liga I Dinamo Marius Lăcătuş Etapa a 30-a