MENIU

Marian Sârbu: În urma restructurărilor la Ministerul Muncii se va realiza o economie de peste 30 milioane de lei

Marian Sârbu: La Ministerul Muncii se va realiza o economie de 30.000.000 de lei
Foto: rtv

La Ministerul Muncii vor fi reduse din fiecare agenţie mai mulţi angajaţi cu un procent cuprins între 10 şi 20%, iar reducerea se va face din posturile ocupate. Sigurele agenţii care nu vor fi afectate în urma restructurări fiind ANOFM şi Casa Naţională de Pensii.

"În prezent există în minister mai mult de 10.000 de locuri din care sunt ocupate doar vreo 9.000, dar vă asigur că reducerile vor fi făcute din posturile ocupate", a explicat Marian Sârbu.

"La Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, în cadrul acţiunii de restructurare şi reorganizare, aparatul central al ministerului nu suferă modificări din punct de vedere al acestui criteriu. În total din cele 14 structuri ale Ministerului Muncii 10 se comasează, una se desfiinţează. Vorbim, din păcate, de o reducere totală de 1.316 posturi. Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi Casa Naţională de Pensii nu vor fi afectate de procesul de restructurare", a mai spus Sârbu.

Ministrul Muncii a adăugat că Agenţia Naţională pentru Protecţia Familiei, Centrul pilot de asistenţă şi pentru protecţia victimelor violenţei în familie, Centrul de informare şi consultanţă pentru familie, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului se comasează într-o singură agenţie, care se va numi Agenţia Naţională pentru Protecţia Familiei şi a Drepturilor Copilului. Această nouă instituţie va avea în total 82 de posturi, după ce au fost reduse cu 20%, a mai spus ministrul.

Totodată, Agenţia Naţională pentru Egalitatea de Şanse între femei şi bărbaţi va rămâne cu 41 de angajaţi dintr-un total de 67, iar numărul de posturi din Agenţia Naţională pentru Prestaţii Sociale va fi redus de la 1.041 la 803.

Marian Sârbu a mai spus că direcţiile de muncă şi protecţie socială judeţene şi a municipiului Bucureşti vor avea în urma restructurării 573 de angajaţi din 740 de posturi şi că Institutul Naţional pentru Cercetare Dezvoltare pentur Protecţia Muncii "Alexandru Darabonţ" şi Institutul Naţional de Cercetare Ştiinţifică în domeniul muncii şi protecţiei sociale se vor comasa formând un nou institut de cercetare dezvoltare, care va avea 152 de posturi, "suferind o reducere totală de 10%".

Ministrul Muncii a anunţat, de asemenea, că Inspecţia Muncii se comasează cu Inspecţia Socială, iar "această comasare va duce la o formare a unei instituţii care în total va avea cu 20% mai puţine posturi din cele iniţiale, adică dintr-un număr de 4.205 posturi la Inspecţia Muncii şi de 290 de posturi la Inspecţia Socială".

Citeşte şi Ilie Sârbu: La Ministerul Agriculturii anumite agenţii vor fi desfiinţate

Dan Nica: Vom comasa mai multe agenţii cu domeniu de activitate asemănător