MENIU

Marian Sârbu a dat asigurări că nu vor fi probleme cu plata pensiilor şi salariilor

Foto: NewsIn

Ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Marian Sârbu, a dat asigurări că până la sfârşitul anului nu vor fi probleme cu plata pensiilor şi salariilor.

Sârbu a precizat că pentru evitarea problemelor de natură socială este nevoie de stabilitate pe plan politic şi a făcut apel la calm, spunând că nu se pune problema ruperii protocolului de guvernare.

"Din păcate, deciziile politice pot afecta problemele de natură socială şi de aceea, este bine să menţinem o stare de echilibru. Din punctul de vedere al PSD, declanşarea unei crize politice ar fi absolut devastatoare pentru România în acest moment, pentru că ar pune în pericol angajamente internaţionale. O instabilitate politică ar micşora mult raiting-urile de care România se bucură astăzi pe pieţele financiare", a declarat Marian Sârbu.

Ministrul a spus că se aşteaptă la continuarea acţiunilor de protest din partea sidicaliştilor. "Vremea protestelor nu va trece niciodată. Nu se poate găsi niciodată un lider de sindicat în totalitate mulţumit. A fi nemulţumit ca lider de sindicat face parte din fişa postului. Eu sper, însă, ca liderii de sindicat să înţeleagă foarte bine că în această perioadă orice tip de mişcare socială poate fi foarte uşor deturnată spre interese denatură politică", a adăugat Sârbu.