MENIU

Marea Britanie, zguduită de un nou scandal de corupţie în Camera Lorzilor

Foto: RTV
Marea Britanie este zguduită de un nou scandal - s-a descoperit că în Camera Lorzilor mita este la ordinea zilei

Corupţia nu ocoleşte nici cele mai rafinate sisteme politice din lume. Marea Britanie este zguduită de un nou scandal, după ce în urma unei anchete a jurnaliştilor de la The Times, s-a descoperit că în Camera Lorzilor mita este la ordinea zilei.

Cel puţin 4 nobili din camera superioară a parlamentului şi-au rotunjit substanţial veniturile anuale, propunând legi în favoarea unor companii.

Jurnaliştii au descoperit cum funcţionează sistemul pretinzând că sunt reprezentanţi ai unei companii străine de distribuţie. Ei au cerut mai multor lorzi să intervină pentru votarea unor amendamente legislative în favoarea lor, contra unor sume de bani. Fără să ştie că este înregistrat, Lord Thomas Taylor, fost consultant pentru grupul britanic de armament BAE Systems, nu s-a sfiit să explice exact cum funcţionează lucrurile în politică.

Lorzii incriminaţi neagă ilegalitatea faptelor comise, în timp ce Baroana Janet Royall, care conduce Camera Lorzilor, a declarat că va demara o anchetă fermă.

Membrii Camerei Lorzilor nu primesc salariu sau alte indemnizaţii, cât timp fac parte din comisiile Camerei. Doar conduita morală îi împiedică să primească remuneraţii pentru lobby-ul pe care-l fac în Parlament. 

Mai multe articole despre:
corupţie Marea Britanie Camera Lorzilor