MENIU

Manchester United riscă sancţiuni din cauza unui transfer neregulamentar

Foto: vivagoal.com

Campioana Angliei, Manchester United, riscă să nu mai poată efectua transferuri, la fel ca şi Chelsea, după ce Le Havre a anunţat că va face plângere împotriva grupării pentru că l-a "furat" pe Paul Pogba, informează ediţia online a The Times.

"Decizia în cazul lui Chelsea este foarte importantă şi încurajantă pentru noi", a spus directorul administrativ al clubului francez Le Havre, Alain Belsoeur. Acesta a confirmat că formaţia vrea ca FIFA să sancţioneze echipa britanică, acuzată că l-a "furat" pe Paul Pogba.

Le Havre susţine că tânărul jucător era sub contract cu echipa când a plecat la United, în această vară, iar părinţii săi au primit o sumă de bani.

United a negat acuzaţiile şi susţine că a procedat regulamentar când l-a transferat pe jucător. "Totul a fost realizat potrivit regulamentelor UEFA", a spus purtătorul de cuvânt al echipei din Premier League. FIFA nu i-a permis lui Pogba să evolueze încă pentru United, iar Federaţia Franceză de Fotbal va susţine clubul Le Havre.

"Vom continua acţiunile în acest caz, care este unul foarte serios. Credem că vom câştiga deoarece este nu numai interesul clubului nostru, ci a întregului sport. Cheltuim 5 milioane de euro cu academia de tineret şi facem acest lucru pentru a-i ajuta pe tineri să se formeze pentru prima echipă, nu pentru alte formaţii. Ce sens mai are să investim dacă jucătorii pot să plece după ce împlinesc 16 ani? FIFA vrea să transmită un mesaj prin care să protejeze acest sistem", a spus Belsoeur.

Le Havre, echipă din Ligue 2, a mai trecut printr-o situaţie asemănătoare cu jucătorul Charles N'Zogbia, transferat de la Newcastle. Clubul a primit iniţial compensaţii de 300.000 de euro, în urma unei decizii a FIFA, a făcut apel la TAS, iar tribunalul a decis ca N'Zogbia să plătească 440.000 de lire sterline, iar Newcastle 200.000 de lire. "A durat trei ani şi am primit cam un sfert din suma primită de Newcastle după ce a vândut jucătorul la Wigan. Sperăm ca o decizie FIFA să schimba comportamentul cluburilor britanice", a explicat oficialul echipei.

Pogba a fost transferat de Le Havre pe când jucătorul avea 13 ani şi între timp a devenit căpitanul echipei naţionale Under 16 a Franţei. Manchester United i-a oferit un contract cu un salariu săptămânal de 3.500 de lire sterline în momentul în care împlineşte 17 ani, vârsta la care fotbaliştii pot semna contracte de profesionişti în Anglia.
Mai multe articole despre:
FIFA Chelsea Anglia Manchester United