MENIU

Managerii sunt de părere că economia României va continua să scadă

Foto: greenrow.co.uk

Veşti deloc bune privind economia României. Pe parcursul verii, toate sectoarele de activitate economică vor înregistra scăderi. La asta se aşteaptă managerii societăţilor comerciale chestionaţi de Institutul Naţional de Statistică.

Economia naţională scade încet, dar sigur. Aceasta este opinia managerilor români care estimează o încetinire a activităţii economice în perioada iulie - septembrie 2009. Această scădere însă îi va costa pe mulţi locul de muncă. 

Cele mai multe concedieri vor fi în rândul angajaţilor din industria prelucrătoare, spun managerii. Cele mai afectate ramuri vor fi metalurgia şi fabricarea de maşini, utilaje şi echipamente. Vor fi însă concedieri importante şi în construcţii sau comerţ.

Vestea bună - preţurile nu vor creşte puternic în niciun domeniu de activitate. Totuşi scumpiri moderate ar putea apărea în domeniul comerţului cu amănuntul. Aceste estimări privind evoluţia economiei naţionale, a numărului de salariaţi şi a preţurilor au la bază anchetele efectuate de către Institutul Naţional de Statistică pe baza unui eşantion reprezentativ de aproximativ 8.000 de firme.

Mai multe articole despre:
preţuri manageri creşteri