MENIU

Mama octupleţilor se ascunde din cauza ameninţărilor cu moartea

Foto: cbc.ca

Femeia din SUA care a născut octupleţi se ascunde împreună cu ceilalţi şase copii pentru că este ameninţată cu moartea, a anunţat purtătorul ei de cuvânt.

Nadya Suleman, în vârstă de 33 de ani, este ridiculizată pentru că şi-a mărit familia - deja cu mulţi membri - printr-un tratament de fertilitate, ce a dus la 26 ianuarie la naşterea a şase băieţei şi a două fetiţe la un spital din Los Angeles.

Criticile s-au intensificat când s-a aflat că este divorţată, locuieşte cu părinţii, nu mai are slujbă de câţiva ani, ia ajutor de la stat pentru persoanele cu handicap pentru trei dintre copiii ei, dintre care unul este autist, şi primeşte bonuri de masă în valoare de 500 de dolari pe lună.

Ea a recunoscut toate aceste lucruri în interviuri date la NBC, dar a subliniat că nu trăieşte pe spinarea contribuabililor şi că asistenţa pe care o primeşte acum este temporară. Potrivit Los Angeles Times, spitalul unde a născut încearcă să-şi obţină banii pentru spitalizare de la Medi-Cal, programul de sănătate al statului destinat celor săraci. Aceste costuri au ajuns la sute de mii de dolari.

În ultimele zile, Suleman şi ceilalţi şase copii ai ei, cu vârste cuprinse între 2 şi 7 ani, s-au mutat "într-un loc secret", a spus purtătorul ei de cuvânt, Michael Furtney. El a recunoscut că mesajele ostile le-au depăşit ca număr pe cele de felicitare. Unele dintre mesajele pozitive au fost orientate către un nou site al familiei Suleman, care cere donaţii pentru ajutarea copiilor.

Angela, mama femeii, a spus că decizia lui Nadya de a continua să-şi mărească familia a fost "inconştientă" şi a declarat l-a rugat pe medicul de fertilitate al fiicei sale să nu-i mai implanteze embrioni.
Mai multe articole despre:
ameninţare cu moartea octupleţi Nadya Suleman