MENIU

Mama octupleţilor explică motivul pentru care a păstrat sarcina

Foto: AP Photo/NBC

Nadya Suleman, femeia care a dat naştere celor opt gemeni în urmă cu o săptămână, a declarat într-un interviu pentru NBC, că nu putea să aibă copii. După mai multe sarcini pierdute, fertilizarea in vitro i-a permis să aibă 14 copii, incluzând octupleţii care se află încă internaţi în spital.

Femeia care a dat naştere celui de-al doilea set de ocupleţi, Nadya Suleman, a acceptat să discute într-un interviu despre motivele care au determinat-o să îşi dorească să păstreze sarcina. Femeia a mărturisit că nu a crezut că va putea avea copii, după ce a pierdut trei sarcini. 

Deprimată, mama celor opt gemeni a apelat la fertilizarea in vitro, cu spermă donată de un prieten, pentru a putea rămâne însărcinată. Acum ea are 14 copii, cel mai mare având 7 ani. Octupleţii se află acum în stare bună. Un singur copil se mai află conectat la aparatul de oxigen, restul respirând fără probleme. 

Naşterea celor opt gemeni a provocat dezbateri despre eficienţa tratamentelor de fertilitate şi critici dure la adresa femeii, din cauza familiei ei numeroase. Nadya Suleman s-a apărat spunând că şi-a dorit dintotdeauna o familie numeroasă: "Acesta a fost visul meu, să am o familie foarte mare. Îmi doream anumite legături şi ataşamentul care cred că mi-au lipsit atunci când eram copil".

Suleman a rămas însărcinată cu primul copil după o revoltă izbucnită la un spital psihiatric unde lucra la momentul respectiv. În urma revoltei, femeia a fost rănită grav. Durerile permanente de spate, provocate de incidentul de la spital, au fost agravate de sarcină, dar ea se declară fericită şi aşteaptă să fie reunită cu cei opt gemeni. Octupleţii vor mai rămâne internaţi în spital timp de câteva săptămâni, pentru supraveghere medicală.

Mai multe articole despre:
gemeni interviu octupleţi Nadya Suleman