MENIU

Majoritatea proprietarilor din zona pasajului Basarab au refuzat despăgubirile oferite de primărie

Foto: romanialibera.ro

Doar patru dintre cei 15 proprietari din zona viitorului pasaj Basarab au acceptat sumele propuse, în aprilie, de Primăria Capitalei, ca despăgubiri pentru proprietăţile deţinute.

Restul proprietarilor au refuzat ofertele făcute de Primăria Capitalei pe motivul că  nu sunt mulţumiţi de sumele pe care urmau să le primească în schimbul terenurilor pe care le deţin în această zonă.

Despăgubirile oferite celor 15 proprietari totalizează circa 16,5 milioane lei, în condiţiile în care edilii Capitalei au la dispoziţie, printr-o hotărâre a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), aproape 105 milioane lei pentru ultimele 18 proprietăţi ce trebuie desfiinţate sau utilizate în lucrările la pasaj.

Cea mai mare sumă oferită de primărie şi refuzată a fost de 7,33 milioane lei plus TVA, pentru un teren de 1.269 metri pătraţi şi o construcţie de 1.201 metri pătraţi, deţinute de firma IMS Proprietăţi. O altă firmă, Irmex S.A. Brăila, a fost de acord cu suma propusă ca despăgubire - 63.000 de euro şi 3,72 milioane lei plus TVA pentru un teren de 596 de metri pătraţi şi o construcţie de 151,7 metri pătraţi.

Un alt proprietar, persoană fizică, a acceptat oferta primăriei de 686.523 de euro, ca despăgubire pentru un teren de 367,7 metri pătraţi şi o construcţie de 510 metri pătraţi. În schimb, proprietarul care deţine un teren de 346,43 metri pătraţi tot în zona lucrărilor la pasaj a refuzat despăgubirile de 1,07 milioane lei, propuse de primărie.
Cei care au refuzat ofertele trebuie să dea în judecată municipalitatea pentru a obţine o despăgubire mai mare.

Costurile pentru construirea pasajului Basarab au fost mărite, recent, când firmele Astaldi şi FCC Construction au primit, printr-un contract adiţional, suma de de 65,679 milioane lei, care se adaugă celor 396,3 milioane lei, prevăzută în contractul din iulie 2007.

Mai multe articole despre:
primărie pasajul Basarab refuz