MENIU

Majoritatea profesorilor braşoveni aleg concediul fără plată în loc de bonuri valorice

Profesorii preferă să ia vacanţă mai devreme
Majoritatea profesorilor braşoveni aleg concediul fără plată în loc de bonuri valorice

Mare parte dintre profesorii braşoveni aleg concediul fără plată în detrimentul tichetelor compensatorii promise de primărie. Chiar dacă li s-a dat de înţeles că sunt printre singurii din ţară care au de ales, profesorii braşoveni susţin că preferă să intre în vacanţa de iarnă în mod anticipat decât să aştepte bonurile valorice promise de primărie

De săptămâna viitoare în activitate vor rămâne doar aproximativ 10 % din totalul unităţilor şcolare, în mare parte grădiniţe şi şcoli care au program after-school pentru care părinţii au plătit deja taxe.

La nivelul municipiului Braşov sunt 6 unităţi şcolare, 4 şcoli generale şi 2 licee şi toate grădiniţele care vor avea program normal de funcţionare. La nivel de judeţ sunt 31 de şcoli şi licee care vor veni în activitate între 14 şi 18 decembrie, restul până la 395 sunt în concediu fără plată.

Profesorii susţin că preferă vacanţa anticipată pentru că oricum deja guvernul le-a reţinut o parte din banii de salariu iar banii promişi de Primărie nu au venit încă.

\" Noi ne-am onorat angajamentul, am alocat deja către centrele bugetare bani pentru tichetele cadou aferente lunii noiembrie, în cazul în care săptămâna viitoare se va sta acasă, vom avea o discuţie cu inspectoratul şcolar iar domnul primar va dispune alocarea de fonduri în ianuarie în funcţie de discuţia pe care o vom avea\" declară Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei

Valoarea tichetelor oferite de primărie este de 200 de lei pentru fiecare lună.

 

 

 

 

Mai multe articole despre:
profesori Braşov inspectorat şcolar tichete cadou