MENIU

Mai puţine locuri de muncă pentru persoanele cu studii medii

Foto: tcmtv.ro

Numărul locurilor de muncă disponibile până pe 12 februarie au scăzut cu aproape 1.000 faţă de săptămâna anterioară, din cauza diminuării ofertelor.

Ofertele de muncă pentru persoanele cu studii medii au scăzut în această săptămână cu aproape 1.000, după cum a anunţat Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Cele mai multe dintre posturile disponibile până pe 12 februarie sunt anunţate pentru municipiul Bucureşti - 1.402 şi judeţele Constanţa - 705, Dolj - 628 şi Timiş - 560.

Multe companii sunt preocupate, în această perioadă, de scăderea numărului de angajaţi,motiv pentru care nu au mai scos noi posturi la concurs. Multe dintre companii au concediat sute de peroane în această perioadă.

Persoanele cu studii superioare au disponibile 609 locuri de muncă, cele mai multe (251) fiind pentru ingineri. Pentru studii medii şi profesionale, ANOFM are înregistrate 9.424 de locuri vacante, cele mai multe fiind pentru confecţioneri-asamblori de articole din textile, muncitori necalificaţi în industria confecţiilor sau agenţi de securitate.

Mai multe articole despre:
locuri de muncă studii medii oferte de muncă